Minősített tagok

Helyi élelmiszer

1 Csepp Pálinka - Dömötör Zsolt, Berényi Károly, Bakos Tibor

A cseppmesterek újonnan épített főzdéjének a Hegykőn található, 100 éves „Masinaház” nyújt otthont. Főzdéjüket a pálinka iránti rajongásunk hozta létre. Úgy gondolták, hogy kellő odafigyeléssel és alázattal képesek olyan pálinkákat készíteni,...

Helyi élelmiszer

Ábrahám Zoltán - őstermelő, zöldség- gyümölcs termesztő

Őstermelőként 1999 óta foglalkozik kertészkedéssel családi gazdaságuk keretein belül. Több hektáros birtokán ma 9 fajta, több, mint 25000 almafát, és 7 fajta közel 500 barackfát gondoz. A gyümölcsök mellett zöldségekkel is, többek között...

Helyi élelmiszer

Dulicz Tamás, őstermelő - Dulicz Borászat

Palackba zárt történet… Dulicz Tamás neve minden bizonnyal sokak számára ismerősen cseng, hiszen már nem egyszer bizonyított különleges boraival a helyi versenyeken, vagy kóstolhatták meg termékeit valamelyik étteremben. 1998 óta őstermelő a...

Helyi élelmiszer

Erhardt Pékség

A már régóta jól működő családi vállalkozás étterem és panzió szolgáltatásai bővültek ki Erhardt Zoltán tulajdonos gyerekkori álmával, a pékség nyitásával. Az Erhardt kenyér már évek óta ismert és keresett termék volt. Az országos és piaci...

Helyi élelmiszer

Gergácz László - G Fish Bt.

Vállalkozásuk 2000 óta foglalkozik marhatenyésztéssel. 2000-ben vásároltak 7 állatot, majd felfejlesztették a jelenlegi 220 egyedet számláló állománnyá. Kezdetben a Fertő tavi természetes vízi halászat mellett, majd a szakma megszűntetése miatt...

Helyi élelmiszer

György Károly őstermelő - erdélyi kopasznyakú tyúk tenyésztő

Az erdélyi származású György Károlyt a Fertő-parton szinte mindenki ismeri. Több mint 10 éve lótartással és gyerekek lovagoltatásával foglalkozó védjegyes tenyésztő, aki Fertőszéplakon él. A lótartás mellett fontosnak tartotta, hogy a régi magyar...

Helyi élelmiszer

Hajdú Veronika - Veritee Herba

Veronika és családja kistermelőként gabonafélékkel, gyümölcsökkel, gyógy és fűszernövényekkel és gombákkal foglalkoznak. A megtermelt növényeket fel is dolgozzák: aszalt gyümölcsöket, hidegen préselt olajokat, szárított zöldségeket , friss és...

Helyi élelmiszer

Harkai Gyümölcsöskert

A harkai Ruskó Krisztián és kedvese Vica 2016-ban fogtak bele főfoglalkozás mellett a gyümölcsöskertjükben termett gyümölcsök felhasználásába. Ez fokozatosan kinőtte magát, Krisztián most már teljes energiáit ebbe fekteti. Szezon szerint készülnek...

Helyi élelmiszer

Helebrand Zsolt sajtkészítő műhely

Helebrand Zsolt kezdetben asztalos munkája mellett indította el sajtüzemét. Egyre nagyobb ismertséget és elismertséget szerzett idővel, kinőtte magát a mellékállásként vitt saját vállalkozás. Már főfoglalkozásként, hamarosan új arculattal készíti...

Helyi élelmiszer

Horváth Attila - Boldog Birtok, szarvasmarha tenyésztő

Sarród és Fertőszéplak között terül el vadregényes környezetben Horváth Attila, húsmarha-, és sportlótenyésztő ~40 ha-os gazdasága. Az állatok iránti rajongása már kiskora óta a vérében van, mivel felmenői is ezzel foglalkoztak. Állatai...

Helyi élelmiszer

Horváth-Dori Zsuzsanna - Fertődi Szörp

2000-ben indult Horváth-Dori Zsuzsanna vállalkozása. Kis családi manufakturájában állítja elő 19 különféle ízesítésű szörpjét, helyi alapanyagokból készített lekvárjait és savanyúságokat, zöldségleveket, lekvárokat, és nem utolsó sorban...

Helyi élelmiszer

Iváni Földtulajdonosok Vadásztársaság

A 2007-ben indult Vadásztársaság, jelenleg 23 taggal működik, és 4000 ha-on biztosít vadászatot. 5 község közigazgatási területén helyezkedik el (Répceszemere, Csáfordjánosfa, Csér, Iván és Újkér). Minden tag rendelkezik vadász engedéllyel, és...

Helyi élelmiszer

Jandl borászat

Jandlék egy régi „poncichter„ família. A családi legenda szerint „ahonnan a Duna ered„ jöttek az őseik. Paraszt katonák voltak, akik új hazájukban, Sopronban szőlőt műveltek, háznál bort mértek. A Jandl birtok a Soproni borvidék legkiválóbb...

Helyi élelmiszer

Lendvai Viola - Vilcsi Sajtműhely (jelenleg szünetel)

Úttörő kezdeményezésként alakult meg Ivánban térségünk első kézműves tehénsajtokat készítő vállalkozása, a Vilcsi Sajtműhely. Egy bájos fiatalasszony, Lendvai Viola keze alatt születnek és formálódnak ezek a páratlan finomságok. Az anyuka...

Helyi élelmiszer

Mézesmadzag

A fertődi Csordós Péter és felesége Orsi, akik 2012-től méhészkednek. Kezdetben hobbyként tekintettek erre a tevékenységre, amely fokozatosan mellékállássá "nőtte ki magát". Jelenleg 60 méhcsalád segít nekik abban, hogy 4 fajta mézet...

Helyi élelmiszer

Molnár Attila - OneEleven

A One Eleven Concept Roastery a négyszeres magyar barista bajnok, Molnár Attila "speciality" kávépörkölője. Attilának több, mint 15 éve hivatása a kávé. 2009-ben eddig egyedüli magyarként jutott be a barista világbajnokság (WBC) döntőjébe. Azóta...

Helyi élelmiszer

Molnár Tibor - Vincellér Borbirtok

Az UNESCO világörökség címével büszkélkedő Fertő tó déli partján találjuk a Vincellér Borbirtokot. Az 1811-13 között épült pince egykoron Széchenyi István édesapjáé volt, a jelenlegi tulajdonosok 1986 óta készítenek itt bort, akkor 5 család...

Helyi élelmiszer

Nagy Ferenc - tejtermelő tehenészet

Nagy Ferenc szülei, nagyszülei is mindig mezőgazdasággal foglalkoztak, így az állatok és a föld szeretetét már gyermekként magamba szívtam. Fiatal koromtól fogva voltak állatai, a rendszerváltás idején pedig úgy döntött, hogy a munkahelyemet...

Helyi élelmiszer

Németh Balázs - Alpokalja Sajt

Az Alpokalján, Répcevisen található többgenerációs családi gazdaságuk. Növénytermesztéssel, állattenyésztéssel és sajtkészítéssel foglalkoznak. Állattenyésztésükben magyar tarka tehenek adják a kiváló minőségű tejet a sajtkészítéshez. Fontosnak...

Helyi élelmiszer

Németh Gábor és Mühl Erik - Krois Brewery - kézműves sörök

A KROIS Brewery-t szűkebb értelemben Mühl Erik és Németh Gábor személyében ketten indították el a craft beer-ek iránti megszállottságtól vezérelve 2016-ban. Azt látták, hogy a térségben a magas minőségű söröknek nincs kellő képviselete sem a...

Helyi élelmiszer

Németh Ibolya, őstermelő - Barackfarm Fertőszentmiklós

Családjuk Fertőszentmiklóson nagyagyapai örökségként foglalkozik kertészettel. Mára több, mint 10 hektáron gazdálkodnak, már a harmadik generáció bevonásával. Hitvallásuk az egészséges gyümölcs, céljuk, hogy a termelőtől közvetlenül a fogyasztóhoz...

Helyi élelmiszer

Őriné Strassner Henriett - Spájz Nyers Vegán Bisztro

Őriné Strassner Henriett 14 évvel ezelőtt egy összetett egészségügyi állapot kapcsán, saját maga meggyógyítása érdekében indult el egy alternatív nyers vegán étkezési úton, ami hozzájárult a gyógyulásához és tünetmentessé tette problémáit. Óriási...

Helyi élelmiszer

Pánácz Tibor - Pánácz Méhészet

Eredetileg fia szeretett volna méhészkedni, de később hivatásos focistává válva, apukája örökölte meg méheit. A 2006-os bajai versenyen elért jó helyezése mutatott rá arra, hogy érdemes lenne komolyabban is foglalkoznia méhcsaládjaival, amelyek...

Helyi élelmiszer

Pfeiffer Judit - Dekagramm Csomagolásmentes Bolt

Pfeiffer Judit egészségügyi és szociális területről "csöppent" a kereskedelembe. Három fiú édesanyjaként teljesen ismeretlen vizekre evezve vállalkozásba kezdett és 2020. február 25- én megnyitotta kapuit a Dekagramm, Sopron első...

Helyi élelmiszer

Reisz Lajos - Lajcsili

A zöld szívű chilis. Ez a jelmondat onnan jön, hogy Sopronkövesden lakik, melynek a jelmondata "A zöldszívű falu", ökológiai szemlélettel készülnek termékeik (tehát vegyszereket nem használnak a termesztés során, termékeikhez tartósítószert nem...

Helyi élelmiszer

RenKa

Kézműves szörpök kertem gyógy- és fűszernövényeiből.

Helyi élelmiszer

Som János, őstermelő - gyökérzöldség termesztő

A hegykői zöldségtermesztők évszázadokra visszanyúló tradicionális életvitelét őrzi a Som család munkássága. 1990-ben alapították gazdaságukat. Fő profiljuk a gyökérzöldség-termesztés. Idén 11 ha-on vetettek sárgarépát és 20 ha-on petrezselymet....

Helyi élelmiszer

Svedics Tibor, őstermelő - Svedics Méhészet

Tiszta méz szívből! Gyakorló vendéglátósként a döbröntei szállodában találkozott azzal a méhésszel,akitől az első 5 méhcsaládot vásárolta 10 évvel ezelőtt. Ma 140 méhcsaláddal bír. Különleges ízvilágú akác, repce, vegyesvirág, gesztenye,...

Helyi élelmiszer

Szentkői Sörház

Kovács Máté Zétény, mint sörfőző mester szakmai múltja 2015. szeptemberében kezdődött. A sörgyártó szak elvégzése keretében gyakorlati tapasztalatot szerzett több neves budapesti sörfőzdében, ahol megismerte a teljes sörfőzési folyamatot (maláta...

Helyi élelmiszer

Téglás Edit - Edó

Hiszem, hogy akkor tudunk igazàn jóban lenni önmagunkkal, ha olyasmit csinàlunk, amit örömmel és igazi szenvedéllyel tudunk vègezni. Nekem a gasztronómia, és legfőkèppen a lekvàrfőzés, egy ilyen tevèkenység. Szeretek kétkezi munkàt végezni, jó...

Helyi élelmiszer

Végerbauer István, őstermelő és Som Emília- kecsketejből készített tejtermékek

István kecske és juh állattartó őstermelő. Egyéni gazdálkodóként 1998 óta, bejelentett főállású őstermelőként 2005 óta foglalkozik állattartással. Jelenleg 25 db anyakecske, 8 gödölye és 15 db anyajuha, illetve 9 báránya van. Kezdetben csak a...

2022. május
HKSzCsPSzoV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23