Cím: 9444 Fertőszentmiklós, Mező u.21.
Telefon: 0630/416-3233
E-mail: duliczt@gmail.com
Palackba zárt történet… Dulicz Tamás neve minden bizonnyal sokak számára ismerősen cseng, hiszen már nem egyszer bizonyított különleges boraival a helyi versenyeken, vagy kóstolhatták meg termékeit valamelyik étteremben. 1998 óta őstermelő a fertőszentmiklósi borász. Ma már a közel 14 ha-on állít elő főként vörösborokat. A Kékfrankos, Pino noir, Zwiegelt többszörösen díjnyertes borok.
Zweigelt:
színanyagban gazdag, csersavdús, harmonikus, jó minőségű bor.
Gasztronómia: fogyasztása 16 °C-on ajánlott, akár fűszeresebb, nehezebb ételek kísérőjeként is.
Cabernet Sauvignon:
a vörösborok királyának is nevezik, hiszen elképesztő magasságot képes elérni a kiemelkedő minőséget jelentő ranglétrán. Különleges minőségű, kifejezetten fajtajelleges, bársonyos, cserzőanyagban gazdag. Alkoholtartalma a testesség követelménye miatt 12% alatt nem lehet. A jó évjáratok nagyon hosszú idő alatt fejlődnek ki, ez Villányban legalább 10, Szekszárdon 5-6 évet jelent. Az új kishordós (barrique) érlelés még tartósabbá teszi a bort, de néha nyújtja az érlelési időt is.
Gasztronómia: frissen sütött marhahúsokhoz, vadpörkölthöz, gombás ételekhez, máj- és húspástétomokhoz, kemény és kékpenészes sajthoz ajánlott, 16-18 °C fokon.
Kékfrankos:
A soproni borvidék legnagyobb felületen termesztett kékszőlő fajtája. Tipikusan tanninban gazdag, fűszeres karakterű száraz vörösbor. Bíborvörös, finom cserzőanyag tartalmú, kellemesen fűszerezett, ehhez illő sav- és csersavgerinccel.
Gasztronómia: tradicionális fűszeres magyar ételekhez ajánlott borfajta, 13-14 °C-on.
Merlot:
világfajta bor. Mély színű, enyhén fűszeres, illata fekete bogyós gyümölcsökre emlékeztető, amelyet egy gazdag, kerek és bársonyos textúra követ. Csersavtartalma magas, savai közepesek, finomak, de könnyebben beérnek, mint a Cabernet Sauvignon esetében.
Gasztronómia: ajánlott grillhúsokhoz, pecsenyékhez, illetve a legtöbb gyümölcsös körettel társuló ételhez.
Kékfrankos rose:
friss, gyümölcsös illatú bor, üdítő savakkal.
Gasztronómia: hideg, meleg előételekhez, könnyű ételekhez, 10-12°C-on ajánljuk.