Dulicz Tamás, őstermelő - Dulicz Borászat

Elérhetőségek

Cím: 9444 Fertőszentmiklós, Mező u.21.

Telefon: 0630/416-3233

E-mail: duliczt@gmail.com

Minősített tagunk bemutatása

Palackba zárt történet… Dulicz Tamás neve minden bizonnyal sokak számára ismerősen cseng, hiszen már nem egyszer bizonyított különleges boraival a helyi versenyeken, vagy kóstolhatták meg termékeit valamelyik étteremben. 1998 óta őstermelő a fertőszentmiklósi borász. Ma már a közel 14 ha-on állít elő főként vörösborokat. A Kékfrankos, Pino noir, Zwiegelt többszörösen díjnyertes borok.

Termékek

Zweigelt:

színanyagban gazdag, csersavdús, harmonikus, jó minőségű bor.

Gasztronómia: fogyasztása 16 °C-on ajánlott, akár fűszeresebb, nehezebb ételek kísérőjeként is.

Cabernet Sauvignon:

a vörösborok királyának is nevezik, hiszen elképesztő magasságot képes elérni a kiemelkedő minőséget jelentő ranglétrán. Különleges minőségű, kifejezetten fajtajelleges, bársonyos, cserzőanyagban gazdag. Alkoholtartalma a testesség követelménye miatt 12% alatt nem lehet. A jó évjáratok nagyon hosszú idő alatt fejlődnek ki, ez Villányban legalább 10, Szekszárdon 5-6 évet jelent. Az új kishordós (barrique) érlelés még tartósabbá teszi a bort, de néha nyújtja az érlelési időt is.
Gasztronómia: frissen sütött marhahúsokhoz, vadpörkölthöz, gombás ételekhez, máj- és húspástétomokhoz, kemény és kékpenészes sajthoz ajánlott, 16-18 °C fokon.

Kékfrankos:

A soproni borvidék legnagyobb felületen termesztett kékszőlő fajtája. Tipikusan tanninban gazdag, fűszeres karakterű száraz vörösbor. Bíborvörös, finom cserzőanyag tartalmú, kellemesen fűszerezett, ehhez illő sav- és csersavgerinccel.
Gasztronómia: tradicionális fűszeres magyar ételekhez ajánlott borfajta, 13-14 °C-on.

Merlot:

világfajta bor. Mély színű, enyhén fűszeres, illata fekete bogyós gyümölcsökre emlékeztető, amelyet egy gazdag, kerek és bársonyos textúra követ. Csersavtartalma magas, savai közepesek, finomak, de könnyebben beérnek, mint a Cabernet Sauvignon esetében.

Gasztronómia: ajánlott grillhúsokhoz, pecsenyékhez, illetve a legtöbb gyümölcsös körettel társuló ételhez.

Kékfrankos rose:

friss, gyümölcsös illatú bor, üdítő savakkal.

Gasztronómia: hideg, meleg előételekhez, könnyű ételekhez, 10-12°C-on ajánljuk.

Képek

2019. december
HKSzCsPSzoV

Vert mézeskalács műhelyfoglalkozás

2019. december 1. 14:00

Nagycenk, Kiscenki u. 20. - Alkotóház

1
2
3
4

Helyi értéktár megismertetése a fiatalokkal, az oktatási rendszerbe csatolás

2019. december 5. 09:00

Szigetköz, Kimle

FOTÓSULI, III. alkalom

2019. december 5. 08:30

Kópháza, Művelődés Ház

5
6

Adventi Forgatag a Vidék Minősége jegyében

2019. december 7. 14:00

Hegykő, Tornácos Ház

7
8
9
10
11
12

Mikrovállakozás LEADER felhívás szakaszzárás

2019. december 13. 23:59

online

13
14
15
16

Értékmegélő Előadássorozat Akadémia II.

2019. december 17. 17:00

Fertőd, Kulturális és Szolgáltató Központ

17
18
19

Vert mézeskalács műhelyfoglalkozás

2019. december 20. 16:00

Sopronkövesd Alkotóház 9483 Sopronkövesd, Kossuth L. u. 53.

20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Aktuális programok

2019. december 13. 23:59

Mikrovállakozás LEADER felhívás szakaszzárás

A Felhívás és mellékletei elérhetőek itt: https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/leaderbongeszo/leaderBongeszo.xhtml

2019. december 17. 17:00

Értékmegélő Előadássorozat Akadémia II.

„Kulturakadémia – fertődi közösségi intézmények kulturális és oktatási kezdeményezései” VP6-19.2.1.-5-1.2-17 kódszámú Kultúrháló komplex – Térségi kulturális, komplex együttműködési programok támogatása című programunk kapcsán szeretettel várjuk Értékmegélő Előadássorozat Akadémia II. előadására.

Hírlevél

Ha elsőként szeretne értesülni legfrisebb híreinkről, iratkozzon fel naprakész hírlevelünkre

Feliratkozás