SOMNI-MED Egészségügyi Szolgáltató Kft. eszközfejlesztése

A „Helyi gazdaságfejlesztés az Alpokalja-Fertő táj mikrovállalkozásainak fejlesztése által” című felhívás keretein belül

Szakmai BESZÁMOLÓ

Kedvezményezett neve: SOMNI-MED Egészségügyi Szolgáltató Kft.

Kedvezményezett címe: 9485 Nagycenk Dózsa körút 16.

Ügyfél-azonosító: 1033636083

Projekt azonosítója: 3348401722

Vállalkozásom a Vidékfejlesztési Program keretén belül az Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület VP6-19.2.1.-5-3.-3-21– Helyi gazdaságfejlesztés az Alpokalja-Fertő táj térség mikrovállalkozásainak fejlesztése című felhívás alapján támogatási kérelmet nyújtott be. Kérelmemet a Vidékfejlesztése Program Irányító Hatósága támogatásra alkalmasnak minősítette, így 2 436 333 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyertem el.

A projekt keretében elsősorban eszközfejlesztést hajtottam végre, ami a meglévő aneszteziológiai szolgáltatásaim fejlesztését szolgálja. A fejlesztendő tevékenység TEÁOR 86.10 – Fekvőbeteg- ellátás volt, amelyhez kapcsolódóan a projekt keretében az alábbi eszközök beszerzése valósult meg:

1 db sürgősségi táska GIMA. A sürgősségi táska, vállon hordozható könnyű táska, amely az újraélesztéshez és a sürgőségi ellátáshoz szükséges eszközöket (szívó,laringoszkóp. intratraheális tubusok, kanülök, katéterek, maszkok, Ambubalon, fonendoszkóp, rögzítő eszközök stb.) tartalmazza.

1 db TOF relaxométer. A műtétek biztonságos elvégzéséhez elengedhetetlen a páciensek vázizomzatának megfelelő ellazítása, amit intravénásan adott izomlazítókkal érünk el. Ezek hatására, meghatározott időre a légzőizmok bénulását is előidézzük. Erre az időre a beteg légzését lélegeztető géppel biztosítjuk. Az izomlazító adását a műtét során több alkalommal megismételjük, a műtét végén pedig az elért mélységnek megfelelően gyógyszeresen felfüggesztjük. Az izmok lazaságának mélységét műtét alatt, relaxométerekkel (TOF) végzik. Ezek az egyébként kis térfogatú, hordozható műszerek, a testre helyezett elektródák segítségével folyamatosan regisztrálják az izmok állapotát, és jelzést adnak a gyógyszerek adagjának megismétléséhez, emeléséhez vagy csökkentéséhez. Így elkerülhetővé válnak a gyógyszer túladagolás okozta életveszélyes szövődmények.

A modern és biztonságos aneszthézia fontos részét képezi az időfaktor, a műtéti idő is. Ennek csökkentését az elvégzett műtét típusához adaptált, a projekt keretében beszerzett minőségi 1 db hasműtéti tálca, 1 db mellnagyobbítási tálca, valamint 1 db DHFA-200 típusú és 1 db DHMF-2000 LG típusú műtéti székek használatával tudjuk elérni.

Az új eszközök magas korszerűségi mutatója hozzájárult a vállalkozás szolgáltatási színvonalának valamint volumenének, hatékonyságának, megbízhatóságának, és ergonómiai értékének javulásához. Vállalkozásom célja a modern és biztonságos aneszthéziák elvégzése, ezért az eszközök kiválasztánál a minőség és a mobilitás kritériumait vettem alapul, amelyek nélkülözhetetlenek kitűzött céljaim eléréséhez.

A projekt sikeres megvalósításához külső tanácsadók segítségét vettük igénybe projekt előkészítés, illetve projektmenedzsment területén. A projekt kapcsán megvalósultak a projekt előkészítés, kötelező nyilvánosság biztosítása, és a projektmenedzsment feladatok ellátása.

Nagycenk, 2023.05.18.

2023. november
HKSzCsPSzoV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21

Közgyűlés ,15 éves jubileumi fórum

2023. november 22. 17:00

Szidónia Kastélyszálloda Röjtökmuzsaj

22
23