Csordós Péter - A Mézesmadzag családi méhészet értéknövelő, gépesítést támogató fejlesztése

VP6-19.2.1-5.3.3-21 kódszámú Alpokalja-Fertő Táj Vidékfejlesztési Egyesület - Helyi gazdaságfejlesztés az Alpokalja-Fertő táj térség mikrovállalkozásainak fejlesztés által című felhívás kereteink belül

Kedvezményezett neve: Csordós Péter

Támogatás összege: 1 773 679 Forint

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a(z) Alpokalja-Fertő Táj Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett VP6-19.2.1-5.3.3-21 kódszámú Alpokalja-Fertő Táj Vidékfejlesztési Egyesület - Helyi gazdaságfejlesztés az Alpokalja-Fertő táj térség mikrovállalkozásainak fejlesztés által című felhívásra pályázatot nyújtottam be, A mézesmadzag családi méhészet értéknövelő, gépesítést támogató fejlesztése címmel.

Célok:

Mézkrémesítő berendezés beszerzése.
Melegvizes magasnyomású Karcher mosó beszerzése.
Egyedi méretek alapján készített Kalydi kettő tengelyes utánfutó beszerzése.
Fűnyíró traktor beszerzése, amelyet időközben módosítottam professzionális fűkaszára, szem előtt tartva, hogy a pályázatban foglalt cél nem sérülhet.

A pályázati kérelemben megfogalmazott célok megvalósultak az eszközök beszerzésre kerültek. A világban zajló komoly financiális válságnak, és az egyre emelkedő árak miatt változásvezetést volt szükséges beadni. Minden eszközök bekerülési költsége jelentős százalékkal emelkedett, de a fűnyíró traktort tudtam legkönnyebben helyettesíteni egy fűkaszával, amelynek bekerülési költsége jelentősen kevesebb volt, így a projekt további tartalmi elemei hiánytalanul megvalósulhattak. A professzionális Stihl FS 411 -es fűkaszával maradéktalanul el tudom végezni a méhészeti telephely és a vándor helyek karbantartását. A Karcher HDS 5/15 típusú melegvizes magasnyomású mosóval az eszközöket könnyen rövid idő alatt, mérséklet vízfelhasználással fertőtlenítem és tisztítom. A most kompakt tárolása helytakarékos.

A Königin KREM-100 L fűtött palástú mézkrémesítő berendezéssel egy feltöltéssel 120 kilogramm krémes mézet tudok előállítani, 5 nap alatt ez korábban sokkal hosszabb időt vett igénybe. Nem csak repce fajtamézet, hanem napraforgót is tudok krémesíteni így egy új termék is megjelent a Mézesmadzag kínálatban “Napraforgó krémes méz” formájában.

A Kalydi kéttengelyes egyedi méretek alapján gyártatott utánfutó kaptárak és egyéb méhészeti eszközök szállításának célját szolgálja. Minőségi anyagok felhasználásával készült, nagyon elégedett vagyok fele. Stabil, jól fekszik az úton a kaptárakat és ezzel együtt a méheket is biztonságban tudom.

Összességében elmondhatom, hogy mindegyik eszköz, amelyet a támogatásnak köszönhetően beszereztem beváltotta a hozzá fűzött elvárásokat és reményeket.  A kötelező nyilvánosságra vállalt felelősségemet teljesítettem. A projekt tábla a kötelező adatokkal kihelyezésre került a telephelyen. 

2024. február
HKSzCsPSzoV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23