Élménytúrák Tavak Mentén

Információs Nap és Túra

Helyszín: Mariska néni háza - Turisztikai Információs Pont, Hegykő, Nyárfa sor 5.

Időpont: 2022.06.08 (szerda) 14:00 órától

A Dél-borsodi Leader Egyesület, a Hegykői Turisztikai Egyesület és a Napnyugat Turisztikai Egyesület közös Élménytúrák tavak mentén c. projektje keretében az Alpokalja Fertő Táj térségében működő turisztikai szolgáltatók számára került megrendezésre az Információs Nap és Túra.

A rendezvény előzményeként az Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület a térség tapasztalt túravezetőivel közösen összegyűjtötte azokat a túraútvonalakat és túralehetőségeket, amelyek minőségi és aktív szabadidőeltöltési lehetőséget kínálnak az Alpokalja-Fertő-táj lakossága és a térségbe érkező turisták számára. A projekt keretében elkészült www.elmenyturak.hu honlapon, illetve a nyomtatott formában is elkészülő túratérképen ezen túralehetőségek kerültek bemutatásra.  

Az Információs nap célja, hogy a térség turisztikai szolgáltatói megismerjék a projekt keretében megvalósult tevékenységeket. A rendezvény helyszíne a hegykői Turisztikai Információs Pont (Mariska Néni Háza) volt, melynek létrehozásáról és Hegykő turizmusáról Völgyi János Hegykő alpolgármestere beszélt a köszöntőjében. A köszöntők sorát Fülöp Zoltán a Napnyugat Turisztikai Egyesület elnöke és Sopronkövesd polgármestere folytatta, aki kitért a projekt keretében is tapasztalható térségi szintű turisztikai és civil szervezetek együttműködésének fontosságára. 

Tislér Diána információs pont vezető pedig részletesen bemutatta az eddigi tapasztalatait az információs pontba betérő vendégekkel kapcsolatosan, illetve tájékoztatta a résztvevőket az Információs Pont keretében szervezett túralehetőségekről.

Az Élménytúrák projket keretében létrejött www.elmenyturak.hu weboldalt és a túratérkép elektronikus változatát Szakály Szabolcs, Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület szakmai vezetője mutatta be. (Az előadás az oldal aljáról letölthető.) Az előadásban bemutatta a 2022. július 16-án megredezésre kerülő Nyitott Porták programot is, illetve felhívta a turisztikai szolgáltatók figyelmét a Nyitott Porta túra lehetőségekre, mely kiváló programlehetőséget jelent a térségbe látogató turisták számára. (A Nyitott Porták programról bővebb információ a www.alpokaljafertotaj.hu weboldalon érhető el.)

Az előadások után vendégeink - Udvardi Krisztina, Sopron Tourinform vezető és Tompa Judit, Hellofertőrákos Turisztikai Egyesület - részvételével beszélgettünk az Alpokalaja – Fertő táj turizmusáról és a további együttműködési lehetőségekről.

A szakmai programot Tislér Diána túravezetésével „Fertőparti madárles” c. study tour zárta.

2023. június
HKSzCsPSzoV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24