Vidék Minősége Alpokalja-Fertő táj Márkavédjegy

Záró Konferencia

 

Egyesületünk 2010 óta vesz részt a Vidék Minősége védjegy programban, ma több, mint 80 aktív taggal rendelkezünk és folyamatosan bővülünk. A vállalkozókat a minősítések, a közös  műhelymunkák, tanulmányutak, rendezvényeken való közös megjelenések, egyszóval a hálózati munka inspirálja, közösséggé kovácsolja.

A „Vidék Minősége” védjegy hálózat fejlesztése című LEADER együttműködési pályázat záró konferenciáján védjegyes tagjaink, partner szervezeteink és támogatóink vettek részt.

A konferenciát az Alpokalja – Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület az EMVA-LEADER Nemzetközi együttműködések jogcímben nyertes „A Vidék Minősége védjegy rendszer bevezetése az Alpokalja – Fertő-táj térségében” elnevezésű projekt keretein belül valósította meg.

A Vidék Minősége Alpokalja-Fertő táj Márkavédjegy záró konferenciáján Firtl Mátyás, volt országgyűlési képviselő és Horváth Tibor, az Alpokalja-Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket.

A magyar “Vidék minősége” hálózat fejlesztéséről három érdekes előadást hallhattunk: Hutvágnerné Kasper Judit, a Bakonyért HACS munkaszervezet vezetője, Tadanaj-Baranyi Katalin az Éltető Balaton-felvidék HACS munkaszervezet vezetője, Páliné Keller Csilla az Alpokalja-Fertő-táj HACS munkaszervezet vezetője osztották meg az elmúlt évtized eredményeit és a jövő terveit! A három LEADER egyesület hosszú évek óta szorosan együtt dolgozik és közösen építik a magyar Vidék Minősége márkavédjegyet.

A Vidékfejleszteséi programról dr. Nagy Attila, Agrárminisztérium Fejlesztéspolitikai Főosztály vezetője osztott meg információkat, a horvát LEADER program és a LAG PRIZAG egyesület eredményeiről pedig Krunoslav Durec, Kalnik polgármestere, az egyesület elnöke tartott előadást.

Majd következett az ünnepélyes táblaátadó ünnepség, ahol az újonnan minősített védjegyes tagjaink vehették át táblájukat!

Gratulálunk!

Szitakötő Panzió, Locroo Design, Veritee, Erhardt Pékség, RenKa, Harkai Gyümölcsöskert, Sáros Viktor, Horváth Áron, Mézesmadzag, Horváth Ház Panzió - Noah Étterem, Pro Village - Franciska Major, Zsirai kézműves műhely, Szentkői Craft Beer, Völgyi János, Évi Mézi, György Károly, Iváni Földtulajdonosok Vadásztársaság, Pince Jandl, One Eleven Molnár Attila, Dekagramm csomagolásmentes bolt, Szentesi Panzió, Fertőd bike, Puskás Étterem és Kerthelyiség, Huber Panzió, G Nagy Andrea, G-Fish - Hal és Szürkemarha, Lajcsili, Alpokalja Sajt, Spájz Nyers Vegán Bisztró, Vincellér Borbirtok, Steigler Pince, Bicó-Bázis, Harkai Fröccsterasz, Madárlátta Vendégház


Ezzel még nem ért véget a konferencia: A Kislépték Egyesület képviseletében Szabadkai Andrea tartott előadást “A Rövid Ellátási Láncok helye, szerepe, lehetőségei, eredményei Magyarországon” címmel. 

A rendezvény Kópháza Község polgármesterének, Grubits Ferencnek záró gondolataival, Gradistyei horvát tamburaesttel, és egy állófogadással ért véget - természetesen a Vidék Minősége jegyében!

2023. november
HKSzCsPSzoV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21

Közgyűlés ,15 éves jubileumi fórum

2023. november 22. 17:00

Szidónia Kastélyszálloda Röjtökmuzsaj

22
23