Kulinart Workshopok - Szakácsok felkészítő fórumai

Időpont: 2021. november 26. (péntek), 1. nap 2021. november 27. (szombat), 2. nap

KulinART - Kulináris élvezetek az Alpokalja- Fertő-tájon

A KochArt olyan vendéglátók szövetsége a tiroli Brixen völgyben, akik térségük termékeit dolgozzák fel konyháikban, azoknak kiemelt figyelmet szentelve az étlapjukon. Szakácsaik továbbképzéseken vesznek részt, ahol elsősorban a hagyományos és az innovatív konyha elkészítési módjairól szerezhetnek újabb ismereteket. Nagy hangsúlyt fektetnek a térségi és a nemzeti konyha elfeledett különlegességeinek újbóli felfedezésére, hogy azok az étlapra kerülve tovább színesítsék a kínálatot. Michael Grafl, a Gasthaus Steinberg tulajdonosa indította útjára Tirolban a KochArt kezdeményezést, vállalta fel a megalakult egyesület elnöki pozícióját, és évek óta szervezi saját portáján a szakácsok kurzusait. Az Alpokalja-Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület ennek a jó példának a gyakorlati átvételét, megvalósítását tűzte ki célul. A projekt sikerességének záloga a benne szereplő résztvevők közös gondolkodása, valamint a séfek által a Térségi Specialitások Hetére összeállított egyedi étlap kínálata. 

A két nap meghívott előadója Magyarország egyik sztárchéfje, Bíró Lajos

1950-ben született Gyulán.Gyermekkorát Pakson töltötte.Vendéglátóipari technikumot végzett, majd két évig szakácsként dolgozott. Ezt követően pincérnek állt a Volga Szállóban (1971-1974). Ezt követően az Olimpia Hotelban dolgozott, majd 1975-től az Amerikai Nagykövetség séfje lett, itt ismerkedett meg a kínai konyhával. 1982-től a Vörös Sárkány étterem séfje volt. 1989-2007 között a Múzeum Kávéház és Étterem egyik tulajdonosa és főszakácsa volt. 2004-től szintén saját éttermét, a nagykörúti Bock Bisztrót vezeti. 2011-ben Koppenhágában is nyitott éttermet, ez azonban később bezárt. Többször dolgozott rövidebb ideig külföldön, valamint vett részt tanulmányutakon. 2009-ben elvállalta a Mesterszakácsok című televíziós vetélkedő bírájának szerepét. 2012-ben nyitotta meg budai éttermét a Vendéglő a Kisbíróhoz-t, majd 2015-ben a rántott húsáról híres Buja Disznókat a Hold utcai piacon. Bock Bisztró Balaton néven 2014-ben indult a vonyarcvashegyi étterme.

Tervezett program

2021. november 26. (péntek)

Helyszín: Hegykő, Tornácos Ház 

10.30-tól:           Regisztráció

11.00 – 12.00:     Köszöntők

                          Indító előadás – KulinART kezdeményezés célja, eddigi elért eredményei és közös ebéd

12.30 – 14.00:     Konyhaművészet elméletben, I.; előadó: Bíró Lajos

                          Témakörök: Mi a vidék szerepe a magyar gasztronómiában?

                          Hatékony és hiteles marketing- kommunikáció

                          Kérdések, válaszok

14.00 – 14.30:     Kávészünet

14.30 – 16.00:     Konyhaművészet elméletben, II.; előadó: Bíró Lajos

                          Témakörök: Tálalási variációk

                          A sikeres étterem titkai, a tulajdonos-alkalmazotti viszony, belső konfliktusok kezelése

                          Kérdések, válaszok

                          Ráhangolódás a másnapi közös főzésre

16.30 – 18.00: Látogatás a hegykői Som Zöldség Kft-hez és az 1 Csepp Pálinkaházhoz

 

2021. november 27. (szombat)

Helyszín: Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium Tankonyhája

Sopron, Ferenczy János u. 1-3, 9400 

10.00 – 10.15: Köszöntők

10.15 – 12.00: Modern technológiák    (levesek, főzelékek)

12.00 – 13.00: Ebédszünet

13.00 – 14.30: Halászlé – hallé titkai

14.30 – 14.45: Kávészünet

14.45 – 17.00: Vadak, zöldségek, marha – receptek magyaros variációkra…

17.00 - A program zárás

Fertőszéplak, 2021. október 20.

Tisztelettel:

Horváth Tibor, elnök

Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület

A járványügyi helyzet miatt a rendezvény során a zárt terekben kérjük a maszk használatát!

2021. december
HKSzCsPSzoV

Decemberi KulinArt hét

2021. december 1. 12:00
- 2021. december 5.

KulinARt éttermek

Mit tehetünk az egészségünkért?

2021. december 1. 17:00

Nagycenk Nagyközség Önkormányzata, 9485 Nagycenk, Gyár utca 2.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13

A Komplex Instrukciós Program bemutatása

2021. december 14. 15:00

Online tér

14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25