Tematikus műhelytalálkozókat tartottunk kerékpárosbarát szolgáltatók számára

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) megbízásából (egy GINOP pályázat keretében) a térség kerékpáros barát szálláshelyei, vendéglátóhelyei, turisztikai attrakciói számára három tematikus műhelytalálkozókat szervezett egyesületünk.

Az első találkozót 2021. szeptember 15-én tartottuk Sopronban, az Erhardt Panzió és Étteremben „Kerékpár és Gasztronómia” címmel.

A találkozón Páliné Keller Csilla munkaszervezet vezető köszöntötte a résztvevőket, a "turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése” című pályázat és a tervezett műhelymunkák céljait és tevékenységét mutatta be, majd Bodor Ádám aktív turisztikai szakértő a nemzetközi kerékpárosbarát minősítési rendszerek és tapasztalatok bemutatása mellett, a hazai kritériumlistát és csatlakozási feltételeket ismertette.

Erhardt Zoltán executive chéf a kerékpáros gasztronómia szerepéről jelentőségéről beszélt gyakorlati példákkal fűszerve, Fülöp Lili, sport-dietetikustól az egészséges táplálkozásról hallhattunk tényeket, tippeket, ajánlásokat kifejezetten kerékpárosokra kivetítve.

 Az előadások után háromfogásos kerékpáros menüsort kóstolhattunk végig az Erhardt Étterem által elkészítve és tálalva.

A második műhelymunkát 2021. szeptember 22-én tartottuk „Kerékpár és Örökséghelyszínek” címmel Fertődön, az Esterházy-kastély Rózsaházában.

A találkozón Páliné Keller Csilla munkaszervezet vezető köszöntötte a résztvevőket, majd Deák Attila –idegenforgalmi és fejlesztési referens, túravezető kapcsolódott be online a műhelytalálkozóra, aki a Felső-Tisza vidék kerékpáros turizmusának fejlesztésével foglalkozik, és az „Örökségtúrák a Felső-Tisza vidékén” című előadását tartotta meg.

A program „térségi jó gyakorlatokkal” előadás blokkal folytatódott, ahol Szabó Bence Nagycenk község kulturális referense mutatta be a Nagycenken ajánlott túraútvonalakat, Obádovics Csilla a Fertőparti Lovasklub vezetője ismertette a Lovastúrákat, majd Völgyi Géza Kópháza alpolgármestere a térségi nemzetiségeiről, és a kópházi interaktív, horvátságot bemutató kiállításról tartott ismertetőt.

Szakály Szabolcs szakma vezető az Élménytúrák tavak mentén projekteket mutatta be, a hozzá szemléltetve a hozzá kapcsolódó eredményeket, online marketing megjelenéseket. A júliusi Nyitott Porták Napjából is kaptunk ízelítőt, a jövőbeni tervek felvázolása mellett.

A programot az Esterházy-kastély tárlatvezetésével zártuk, ahol az Esterházy „Fényes” Miklós által megálmodott pompában gyönyörködhettünk.

A harmadik záró programon 2021.10.08.-án, kerékpáros dűlőtúrával egybekötött műhelytalálkozón ismerkedhettek meg az Alpokalja-Fertő-táj térség kerékpárosbarát szolgáltatói a soproni borvidék rejtett kincseivel.

Jandl Arnold borász mesélt hazánk legrégebbi borvidékéről, a poncichter hagyományokról, a soproni borokról. Taschner Tamás idegenvezető-borász különféle bortúrákat, borkóstolókat mutatott be a szálláshely szolgáltatóknak, melyeket az ide érkező vendégeknek szervezett formában, akár csomagajánlat keretében is kiajánlhatnak.

Több szolgáltató is örvendett, hogy megismerhettek olyan esti programlehetőségeket, amelyeket jószívvel ajánlhatnak vendégeiknek.

Sáros Viktor, a fertőrákosi kerékpárkölcsönző biztosított számunkra e-bike-okat a dűlőtúrához, hogy a csodás szőlőtőkék között bátorsággal és mosolygással tudjanak a kerékpárhoz kevésbé hozzászokott túrázók is a tájban gyönyörködni.

 

2023. november
HKSzCsPSzoV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21

Közgyűlés ,15 éves jubileumi fórum

2023. november 22. 17:00

Szidónia Kastélyszálloda Röjtökmuzsaj

22
23