"A térségi Közösségi Videó hálózat fejlesztése és FotóSuli elindítása"

Azért fogott össze térségünk három települése, Kópháza, Lövő és Nagylózs, valamint térségünk egyetlen (fertődi) Középiskolája, hogy a közösségi események és a térség értékeinek megörökítésére szolgáló technikákat (fotó, videó) olyan szinten sajátíthassa el, hogy aztán a képzés végeztével képes legyen azt a települése és a térség szolgálatába állítani, valamint a jelen elvárásainak megfelelő és a jövőbe mutató eredmények (image-filmek, fotókiállítások) születhessenek.

Nem kis feladatra vállalkozott a projekt: a szakmai tudás átadására elméleti és gyakorlati feladatokon át olyan eszközpark beszerzésével és használatának elsajátításával, mellyel hatékony és minőségi munka végezhető.

A projekt további céljai voltak:

tudásátadás (fotózás és közösségfejlesztési módszertan témákban)
hosszú távú fenntarthatóság elérése érdekében 4 helyen, minden hálózati tag számára elérhető magas színvonalú eszközpark beszerzése.
a térségben dolgozó közösségfejlesztő, művelődésszervező, ifjúságért felelős kollégák és civil szervezetek képviselői közti együttműködés javítása, térségi hálózatépítés
a bakonyi KöVi csoporttal való kapcsolat felvétele, közös tanulással a személyes/munkaközi kapcsolatok erősítése a két térség között.

Fontos megemlítenünk, hogy a mindenkit sújtó Coronavírus járvány a mi projektünket is megakasztotta, így módosítani voltunk kénytelenek a tervezett tanfolyam időpontokat és a lebonyolításának a módját.

Az összes partnernél sikerült beszerezni az eszközöket. Nagylózs, Kópháza, Lövő községek Önkormányzatai, Soproni Szakképzési Centrum Fertőd.

Megvalósult Kópháza, Nagylózs esetében minden alkalom jelenléti rendezvénnyel. Lövő esetében a 3. alkalmat online módon tartottuk meg. Fertőd esetében pedig mind a 3 alkalomra online módon került sor.

Kövi tanulmány út a Bakonyba megvalósult.

A kialakult járvány helyzet miatt Online kiadvány készült,  a záró kiáltás helyett, amit megosztottunk a konzorciumi tagok honlapjain és facebook felületein.

2023. november
HKSzCsPSzoV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21

Közgyűlés ,15 éves jubileumi fórum

2023. november 22. 17:00

Szidónia Kastélyszálloda Röjtökmuzsaj

22
23