"Adj teret, nyárligeti közösségi színtér megújítása, a közösségfejlesztés korszerű módszereinek segítségével.”

Nyárligeti közösségi tér (537/5 hrsz.) felújításának kivitelezési munkáinak elvégzése

A projekt felújítási része, teljes mértékben a támogatási szerződésben foglaltak szerint megtörtént. A megvalósult beruházás során felújításra került, a nyárligeti közösségi tér külseje, - 3 db abalak cseréje - homlokzat szigetelése  5cm vastagságban - homlokzati színezés.

A megújuló épület így  alkalmassá vált arra, hogy kulturált körülmények között bonyolíthassunk le különböző közösségfejlesztő rendezvényeket.  A beruházás eredményeként, jelentősen csökkennek a fenntartási költségek, olcsóbb lesz a fűtése az épületnek. Ezzel elősegítünk pozitív környezeti hatást, a káros anyag kibocsájtás csökken.

A projektünk következő szakaszában, a beruházás elkészülte után 5 db rendezvénnyel szerettük volna az épületet élettel „megtölteni, de sajnos ez a világjárvány miatti intézkedések miatt, egy online előadást tudtunk megtartani.

"Tollas barátaink a szőlőhegyen"-Ismerkedés a soproni borvidékkel és a táj madárvilágával, 2021. április 30-án.

A rendezvény célja, hogy „életet” vigyünk az épületbe, töltsük meg újra változatos, közösségfejlesztő programokkal, amelyek megerősítik a település közösségét, elősegítik, hogy a fiatalok  jól érezzék magukat a településükön, szeressenek itt élni, itt képzeljék el jövőjüket. Az idősebb korosztály pedig érezze azt, hogy a falu élete alakításában még ők aktívan részt vehetnek, fontosak a közösség számára.

A cél megvalósításának sajnos előre nem látható nehézségi adódtak, hiszen a személyesen megtartandó rendezvények nem valósulhattak meg, az épület megnyitását jogszabály tiltotta. Ehhez alkalmazkodva, a rendezvény témáját is úgy választottuk meg, hogy online térben is élvezhető legyen. A rendezvény meghívóját az Önkormányzat népszerű, széles látogatottságú facebook oldalán tettük elérhetővé.

Az első előadást Taschner Tamás  és Pellinger Attila zoológus, erdőmérnök tartotta.

Elmondható, hogy a rendezvény a célját részben megvalósította, hiszen az előadók segítségével, az érdeklődők interaktív módon be tudtak kapcsolódni az előadásokba, melynek végén kötetlen, jó hangulatú beszélgetés alakult ki a témáról.

 

2022. november
HKSzCsPSzoV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24