Sopronkövesd Fejlődéséért Egyesület - Egészségesebb Sopronkövesdért

A Sopronkövesd Fejlődéséért Egyesület egyik fő célja a térségben működő sportolási, rekreációs lehetőségek fejlesztése, a tehetséggondozás, az utánpótlás nevelés a Győr- Moson- Sopron megyei Sopronkövesd településen.

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a VP6-19.2.1.-5-5.1.1-17 kódszámú,- Kultúrháló Kislépték - Térségi kulturális hálózatot erősítő, kisléptékű kezdeményezések támogatása című felhívás alapján támogatási kérelmet nyújtott be Egyesületünk 2018. október 3-án, melyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága támogatásra alkalmasnak minősített. A projektnek köszönhetően 2 493 065 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesültünk.

A sporteszközök beszerzése révén a fiatalok és az idősebb korosztály örömére az Egyesület életében két új közösségi szolgáltatás jött létre: Teniszedzés és Kerékpárkölcsönzés.

Sopronkövesd Fejlődéséért Egyesületnek az alapító dokumentuma vagy szervezeti és működési szabályzata alapján a projekt céljait szolgáló tevékenységek ellátására alkalmas és felhatalmazott, rendelkezünk a Felhívás céljainak eléréséhez szükséges szakmai tapasztalatokkal. Településünk lakossága 2014 évi adatok szerint 1249 fő. A helyiek körében igény volt további sportolási lehetőségek létrehozására, mind a fiatalok és mind az idősebb korosztályt tekintve, így a projekt hosszú távon tud hasznosulni és az eredmények fenntarthatóak. A költségvetési tervünkben szereplő költségek részletesen bemutatásra kerültek, azok szakmailag alátámasztottak és szükségesek a céljaink eléréséhez. Az általunk vállalt indikátorok célértékei reálisan mérhetők és teljesíthetők. A projektben hátrányos helyzetű személyek bevonása is megtörtént, a rendezvényeinket rendszeresen látogatják mozgássérültek, enyhén értelmi fogyatékosok, alacsony jövedelmű nagycsaládosok. Egyesületünk célja az utánpótlás nevelés, a projekt erre összpontosít, valamint projektünk innovatív kezdeményezésnek minősül.

Megvalósítás helyszíne: Sopronkövesd

Projektgazda: Sopronkövesd Fejlődéséért Egyesület

Elnyert támogatás: 2 493 065 Ft

Támogatási jogcím: Leader - Kultúrháló Kislépték

2022. november
HKSzCsPSzoV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24