Dr. Baráth Miklós Lászlóné - Évi Mézi munkakörülményeinek fejlesztése

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a(z) Alpokalja- Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-5-3-17 kódszámú, Alpokalja- Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület - Gazdaságfejlesztés a Vidék Minősége jegyében A Vidék Minősége- Alpokalja- Fertő táj védjeggyel rendelkező termelők és szolgáltatók tevékenységének fejlesztése című felhívásnak köszönhetően 378. 169 Forint összegű vissza nem térítendő támogatást sikerült elnyernem.

Mézeskalács vállalkozásomat 1998-ban indítottam, kapcsolódó végzettségem népi játék-, mézeskalács-készítő és háztartásvezető szakoktató. Tevékenységem a mézeskalács készítésének minden részére kiterjed, úgy mint a tészta elkészítése, formázása, írókázása, díszítése. Az általam készített termékek népszerűsége a magas minőség mellett az egyediségben, kreativitásban rejlik. Tudásomat, tapasztalatomat szívesen osztom meg az érdeklődőkkel, rendszeresen tartok foglalkozásokat óvodákban, iskolákban, művelődési házakban, ahol bemutathatom a díszítés fortélyait különböző korosztály számára. Az ünnepi időszakokban gyakran kitelepülök egy nagy népszerűségnek örvendő árkádba, ahol nem csak az előre elkészített termékeket kínálom, hanem helyben egyedi feliratokat készítek igény szerint.

A projekt során vállalkozásom informatika, technikai hátterét teremtettük meg. Korábban ezen a téren nem feleltem meg a XXI. századi elvárásoknak, a fejlesztés hiánypótlónak tekinthető. Mind a termékek értékesítése, mind pedig a foglalkozások megszervezése jelentős adminisztrációs munkával jár, melyet korábban csak külső segítséggel tudtam megoldani. Célom teljesült, mi szerint a vállalkozásom informatikai, technikai háttere lehetővé teszi az online felületek üzleti célra való használatát, így könnyebb, gyorsabb kommunikáció valósítható meg. A beszerzett hordozható eszközök segítségével rövid reakcióidővel tudok reagálni a megkeresésekre, egy- egy hosszabb kitelepülés, foglalkozás során is. Ennek köszönhetően rugalmasabbá váltam, önállóan el tudom látni az adminisztrációs feladatokat, könnyebben tervezem meg az új mintákat, mely által nőtt az időhatékonyság, és a vevőim elégedettsége.

Megvalósítás helyszíne: Fertőrákos

Projektgazda: Dr. Baráth Miklós Lászlóné

Elnyert támogatás: 378 169 Ft

Támogatási jogcím: Leader - A Vidék Minősége-Alpokalja-Fertő táj védjegyes felhívás

2022. november
HKSzCsPSzoV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24