Éves védjegyes találkozót tartottunk márciusban Fertőszéplakon

Rátekinthettünk az elmúlt év eseményeire, eredményeire, tervezhettük a 2020-as esztendő eseményeit, megvitattuk a lehetőségeket.

A fertőszéplaki Széchényi kastély adott otthont a Vidék Minősége védjegy hálózat éves találkozójának. Különleges alkalom amikor az élelmiszer, a kézműves-művészeti és a turisztikai szektor tagjai együtt lehetnek. Rátekinthettünk az elmúlt év eseményeire, eredményeire, tervezhettük a 2020-as esztendő eseményeit, megvitattuk a lehetőségeket.

A találkozó során összefoglaltuk a LEADER védjegyes felhívásának eredményeit. Összesen 20 védjegyes tagunk, mindhárom szektorból, élt pályázati lehetőséggel. 50 millió forint támogatással tudtuk elősegíteni egyéni elképzeléseik megvalósítását. A 2020-as évben egy átfogó értékelést is készítünk a pályázati felhíváshoz kapcsolódóan annak érdekében, hogy a 2021-27-es időszakban az igényekhez még jobban alkalmazkodó felhívást tudjunk megjelentetni.

Kiss-Szabó Renáta KulinArt koordinátorunk beszámolt az élelmiszer és turisztikai ágazatok együttműködését erősítő innovatív gasztronómiai projektünk, a KulinART előrehaladásáról.

Horváth-Füzi Veronika védjegy koordinátor ismertette az egyesület most induló, a védjegyet és a védjegyes tagok portékáinak népszerűsítését fókuszba helyező kezdeményezésének részleteit. A védjegyes tagok többek között március 30-ig egyszerűsített űrlapon jelezhetik felénk, ha kisfilmet, vagy rádiós spotot, vagy egyedi tartalmú marketing csomagot szeretnének készíttetni. A kérelmeket a Védjegy Tanács és a kivitelezésben részt vevő cégek (Czetin Zoltán, Tarnai László és a SIGN Kreatív Ügynökség) együtt bírálják el. Döntést áprilisban hozunk, így májustól elindulhat a megvalósítás.

Téglás Edit KulinArt koordinátorunk indította el a minden évben megszervezésre kerülő Adventi Forgatag a Vidék Minőség jegyében rendezvényünk reformjára irányuló párbeszédet. Nagyon sok új ötlet merült fel, amelyet április végén pontosítunk. A Világörökség Egyesület is felkérte hálózatunkat a májusi Világörökség Naphoz való csatlakozásra, amely pozitív visszacsatolásra is lelt.

Termelőink felajánlásaiból, portékáiból összeállított vendégasztal melletti beszélgetéssel zártuk a kellemes estét. A VIDÉK MINŐSÉGE A VALÓDI ÉRTÉK.

2020. augusztus
HKSzCsPSzoV
1
2

1. Civil Fórum

2020. augusztus 3. 18:00

Nagylózs, Civil Központ

3
4
5
6

2. Civil Fórum

2020. augusztus 7. 18:00

Nagylózs, Civil Központ

7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29