II. VIDÉK OLIMPIA

szeptember 21-én, Sopronkövesden a Franciska Majorban óriási sikert aratott.

Sopronkövesd adott otthont a II. Vidék Olimpiának festői környezetben, a Franciska Majorban szeptember 21-én. A hagyományteremtő rendezvény a tavalyi évben azzal a hagyományteremtő szándékkal került megszervezésre a vidékfejlesztési egyesület és Fertőd városa által, hogy a sopron-fertődi térség 39 településén élők összemérhessék erejüket, tudásukat, találékonyságukat egy játékos vetélkedő keretében, új kapcsolatok, térségi együttműködések kialakítására kerülhessen sor és mindezek mellett tartalmasan szórakozhassanak a nézőkkel együtt. A zalai Resznek község által elindított Paraszt Olimpia forgatókönyvét követtük, a reszneki szervezők bevonásával. A tavalyi évben a nagylózsi Kacsavadászok vihették haza a Vándorserleget, melyért 2019-ben Sopronkövesden küzdhettek meg a nevezésüket leadók.

A kisbíró felvezetésével vonult be a 9 csapat (Lövőről, Újkérről, a Fertő-partról, Nagycenkről, Kópházáról, Zsiráról, Sopronkövesdről, Fertődről), melyhez a Franciska majorban bemutatót tartó salföldi kopjások csatlakoztak, 10. indulóként. (Vivát!) Az 5 fős csapatokat főző kisegítők kísérték, akiknek a feladata az volt, hogy az olimpiai játékok alatt elkészítsék a viadalban megfáradtak eleségét. A csapatokat Fülöp Zoltán polgármester úr köszöntötte a major ügyvezető asszonyával és munkaszervezet vezetőnkkel közösen. Az olimpiai lángot idén Radics László, Répceszemere polgármestere gyújtotta meg.

A csapatoknak 10 különböző állomáson kellett erejüket összevetni. A pályabírók szerepét egyesületünk elnökségi tagjaiból, térségünk polgármestereiből és vállalkozóiból állítottuk össze, őket kövesdi önkéntesek és diákok segítették. A szoros és hangulatos küzdelem végeztével az eredményhirdetéshez a csapatok ismételten felsorakoztak és a kisbíró dobpergései közepette, az utolsó helyezéstől visszafelé, egyre fokozódó hangulatban tudhatták meg, ki is állhat a dobogóra:

A harmadik helyen végeztek a Sopronkövesdi Zöld Szívűek, akik egy 10 főre szóló Fertő-tó Kör kerékpáros bringatúra ajándékutalványt nyertek el. A második helyre a fertőparti RépaRágók léphettek, akik csapatuk kohéziójának továbberősítésére a zsirai Napvirág Vendégházban pihenhetnek meg egy hétvégére és a helyi golfpályán is kipróbálhatják tudásukat.  Az első helyen nagyon szoros küzdelemben a frissen debütáló Újkériek Csapata végzett! Nyereményük egy 10 főre szóló Tiszabábolnai élményhétvége lett Balázs János vendégházában, ahol lehetőségük lesz vízitúrán megismerni a Tisza-tó csodás madárrezervátumát.  A bírák gyülekezete a Salföldi Kopjásoknak szavazta meg idén az egyik Különdíjat, amely a Franciska major egyedülálló szabaduló szobájának kipróbálását tette lehetővé. A zsűri saját különdíját a nemzetköziesült nagycenki csapatnak nyújtotta át, hiszen a csapattagok egy része a testvértelepülésről érkezett horvát fiatalokból is állt. 

Sokszor említjük, hogy élhető vidéket, élhető településeket szeretnénk, megtartó erővel. A vidék legfontosabb pillérei a saját értékeiket (fel)ismerő helyi közösségek. Az ő együttműködésük, hitük, szeretetük az, amely településeket, életformákat, gazdaságokat tarthat fenn és értékeket adhat tovább a következő nemzedéknek. A Vidék Olimpia lehetőséget ad ezeknek az egymástól szinte elszigetelten élő közösségeknek az együttműködésre. Az egészséges vetélkedésen keresztül emberi kapcsolatok erősödnek, barátságok születnek, új kapuk nyílnak meg.

VÁRUNK MINDENKIT JÖVŐRE IS! A vándorkupáért való küzdelemnek 2020-ban RÉPCESZEMERE település ad helyszínt, vállalva a társszervezői feladatokat. Köszönjük!

2019. október
HKSzCsPSzoV

,,Élménytúrák tavak mentén" műhelytalálkozó

2019. október 1. 09:00
- 2019. október 2.

Hegykő és Zsira

Vidék Minősége Védjegy LEADER pályázati felhívás szakaszzáró nap

2019. október 1. 23:59

online

1
2
3

FOTÓSULI, I. alkalom

2019. október 4. 08:30

Kópháza, Művelődési Ház

Turizmus Kislépték LEADER felhívás szakaszzárás

2019. október 4. 23:59

online

4
5
6
7
8

Az „Örökségünk Témahét” projektindító műhelymegbeszélése

2019. október 9. 14:00

Hegykő, Tornácos Ház

9
10
11

Tökfesztivál

2019. október 12. 10:00

Fertőszéplak, Tájházak

12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26

Egészségmegőrzés, prevenció előadássorozat szűrővizsgálatokkal

2019. október 27. 15:00

Sopronkövesd, Alkotóház

27
28
29
30
31

Aktuális programok

2019. október 27. 15:00

Egészségmegőrzés, prevenció előadássorozat szűrővizsgálatokkal

Sopronkövesd Községi Önkormányzat szeretettel meghívja 2019.10.27. 15 órai kezdettel tartandó egészségmegőrzés, prevenció előadására (egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadások és szűrővizsgálatok: magasvérnyomás, cukorbetegség, szűrési lehetőségek, egészséges életmód).

2019. november 7. 08:30

FOTÓSULI, II. alkalom

A különböző technikai paraméterek (záridő, rekesz) áttekintése, hatásuk a képre Korrekciók Photoshop segítségével (kontraszt, világosítás, sötétítés) Szabadon választott téma fotózása : szabadban, illetve meglévő fény felhasználásával beltérben. A kompozíció alapjai A készített képek beolvasása, majd kiértékelése számítógépen

2019. december 5. 08:30

FOTÓSULI, III. alkalom

Tájkép, mint fő téma. Kisebb fotóstúra a helyszínről, ahol tájképek készítése történik a meglévő ismeretek felhasználásával. A fotókiránduláson a résztvevők szabadon alkothatnak, az oktatótól bármikor kérdezhetnek. Az elkészített képeket a helyszínen számítógépre beolvassuk és ezt követően a Photoshopban lehetőség lesz a korrekciókat (múlt alkalommal tanultak alapján) elkészíteni.

Hírlevél

Ha elsőként szeretne értesülni legfrisebb híreinkről, iratkozzon fel naprakész hírlevelünkre

Feliratkozás