Tanulmányút Vulkanlandba....

Egyesületünk tanulmányutat szervezett a térség egyetlen középiskolájának, a SSzC Porpáczy Aladár Szakképző Iskola diákjai és tanárai részére.

Egyesületünk tanulmányutat szervezett a térség egyetlen középiskolájának, a SSzC Porpáczy Aladár Szakképző Iskola diákjai és tanárai részére. Az iskolával folyamatos szakmai együttműködésben vagyunk, mostani közös úti célunk a stájerországi Vulkanland volt március 21-én.

Első megállónk Auersbach községben Sonnenhaus Grandl („Nagymama háza”) volt. Itt Gabrielle Grandl, a ház tulajdonosa fogadott bennünket, valamint a Spirit of Regions munkatársai Mario Hofer és Barbara Friedinger, aki a kísérőnk is volt az úton. Azon kívül, hogy megcsodálhattuk, hogy régi parasztházból milyen romantikus és igényes szálláshely készült, fogadóink elmesélték a vidék történetét, fejlődését. A régió nagyköveteként vezetett túrákat szerveznek a vulkánok nyomvonalai mentén. Bővebb információ: www.landhaus-steiermark.at

Ezt követően a Vulcano Schinkenmanufaktur sonkacsodáit ízlelhettük meg a családi vállalkozás történetének megismerése után.  Bővebb információ: www.vulcano.at

A sonkamanufaktúrából az Impulzcentrumba vezetett utunk, ahol Dr. Christian Krotschek előadását hallgattuk meg a stájer Vulkanland fejlesztési stratégiájáról, a stratégia négy fő témakörében: kézművesség-gasztronómia-életerő (vitalitás) energia. Ez a vidék óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt két évtizedben. Több generáció és szektor tudatos együttműködésével, szemléletváltásával és az Európai Uniós források segítségével ma már Ausztria egyik vezető térségévé váltak. Ezen folyamat a tanulmányúton résztvevők szerint is követendő és példaértékű.

Az előadást követően extra programként betértünk a Zotter Csokoládémanufaktúrába ezerféle csokit kóstolni és vásárolni.

Bővebb információ: www.imzentrum.at/de/impulszentrum/daten-fakten.php

A csokoládékóstolással meghoztunk étvágyunkat is, hogy a térségre jellemző ízeket kóstoljunk a hatzendorfi Malerwinkl család éttermében. Maga az étterem nemcsak kulináris élményekben gazdagított bennünket, hanem megcsodálhattuk a művészetkedvelő család különleges alkotásait is.

Bővebb információ: www.malerwinkl.com

Utolsó állomásunk Weinbergben a Kürbishof Gartner volt. A Gartner család fogadott bennünket és bemutatta gazdaságát és sokféle sütőtök termékeit, valamint szálláshely szolgáltatását.

Bővebb információ:

www.kuerbishof.at/kuerbishof/der-hof/

A tanulmányút szakmailag nagyon hasznos volt, természeti és kulináris élvezetekben rendkívül gazdag. Amit hazahoztunk:

- tervek-álmok szövése és hit abban, hogy ezek megvalósulnak, ha mindennap dolgozunk értük mi magunk és közös céljainkért másokkal együttműködve…kicsiben és nagyban

- fontos és pontos közép-és hosszútávú fejlesztési stratégia

- szektorok közötti térségen belüli együttműködés

- elismerés

- innováció

- természeti értékeink felfedezése, megóvása, „közhírré tétele” és „kihasználása” (turizmus)

- fontos és jó a minőségi gasztronómia, a kulináris élvezetek …”Vulkanland finom”

 

A diákok által készített galéria itt érhető el!

2019. január
HKSzCsPSzoV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Tényleg nehéz a gyermeknevelés?

2019. január 21. 18:00

Szabadidőközpont és Könyvtár, Konferenciateremben

21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Aktuális programok

2019. január 21. 18:00

Tényleg nehéz a gyermeknevelés?

Fazekas Ildikó előadása

2019. január 24. 09:30

Nyugat-dunántúli HACS-ok regionális találkozója

Regionális HACS találkozó

2019. február 7. 17:30

LEADER - HBB által támogatottak számára

SZEMINÁRIUM - Egyesületünk a pályázatok benyújtása előtti időszakhoz hasonlóan szeretne segítséget nyújtani, ezúttal a támogatást nyert projekt megvalósításához, finanszírozásához és elszámolásához kapcsolódóan.

Hírlevél

Ha elsőként szeretne értesülni legfrisebb híreinkről, iratkozzon fel naprakész hírlevelünkre

Feliratkozás