A hónap termelője - Czupy Krisztina, őstermelő

2018. év májusában a hónap termelőjének választottuk Czupy Krisztina őstermelőt a Röjtöki Kincsesház megálmodóját, aki rövid interjú keretein belül mutatta be nekünk vállalkozását.

""Természetben az egészség""

 

1. Honnan indult vállalkozásának ötlete illetve a homoktövis iránti érdeklődése?

Mivel mindig is az egészséges és természetes élelmiszereket próbáltuk előnyben részesíteni, először fogyasztóként találkoztunk a homoktövissel és az abból készült különböző termékekkel. Igyekszünk gyógyszerek helyett inkább a "természet patikájából" választani, így magunkon tapasztatuk meg hatásait és szerettük meg ezt a különleges gyógynövényt. A nagyvárosból vidéki nyugalmat keresve, mezőgazdasági vállalkozásban gondolkoztunk, kézenfekvő volt tehát, hogy elsőként a homoktövis termesztésbe fogtunk bele. Az ültetvényünket 2013-ban 2 ha területen telepítettük és rögtön el is indítottuk - a Biokontroll Hungária által - az átállási folyamatot. Így az első szüretünk során – 2016-ban - már "bio" minősítést kapott a gyümölcsünk.

 

2. Milyen termékeket készít? Milyen alapanyagokat használ fel hozzájuk?

A homoktövis bogyóból készíthető elsődleges, ún. alap termék a gyümölcsvelő, amely a gyümölcs héj és mag nélküli része. Ennek elkészítése kíméletes eljárással hőkezelve történik, semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaz. A gyümölcs héját és magját szárítva, őrölve kapjuk a héj-mag őrleményt. Ha a héjat különválasztjuk a magtól, a magból magolajat sajtolhatunk. A növény szárított levele nagyon jó gyógyhatású tea. Ezekhez a termékekhez semmilyen adalék anyagot nem adunk.

A gyümölcsvelőből szörpöt és lekvárt is készítünk, melyek különleges ízű desszertek.

 

3. Hogyan fogalmazná meg, hogy mitől/miben mások az Ön által készített termékek, mint bárki másé?

Nehéz a válasz, mivel sokféle homoktövis termék van már a piacon, melyek között van sok, ami nagyon jó is.
Mi magunkra nézve megfogalmaztunk néhány dolgot amit betartunk:
1. A termesztés során nem alkalmazunk vegyszereket és műtrágyákat.
2. A gyógyhatású termékeink (étrend kiegészítők) elkészítésénél igyekszünk a növényben található értékeket a lehető legkisebb mértékben csorbítani. Sem hozzá nem adunk, sem elvenni nem szeretnénk belőle.
3. A desszert jellegű termékeink legyenek első sorban finomak, hogy megmutathassuk és megszerettethessük egy különleges gyógynövény egyedi ízvilágát.

 

Elérhetőségek

Cím: 9451 Röjtökmuzsaj, Röjtöki út 45.
Mobiltelefon: 06 70/943 3160 és 06 70/321 2718
E-mail: rojtokikincseshaz@gmail.com
Facebook: fb.me/htovis

2019. március
HKSzCsPSzoV
1
2
3
4
5

Farsangi Lakodalmas Ágfalván

2019. március 6. 15:00

Ágfalva

6
7

Kastélykoncertek 2019

2019. március 8. 19:00
- 2019. június 1.

Esterházy-kastély, Fertőd

8
9
10

Elnökségi ülés

2019. március 11. 14:00

Fertőszéplak, Széchényi kastély

III. HBB ülés

2019. március 11. 14:45

Fertőszéplak, Széchényi kastély

11
12
13

Értékőr Képzési Program - Jelentkezési Határidő

2019. március 14. 17:30

Fertőd

Vidék Minősége Védjegy Tanács Ülés

2019. március 14. 14:00

Fertőszéplak, egyesületi iroda

14

Nemzeti ünnep

2019. március 15. 10:00

Fertőszentmiklós

15
16
17
18
19

24 ÓRÁS BURGENLANDI EXTRÉM TÚRA beszélgetés

2019. március 20. 17:00

Hegykő, Tornácos Ház

20
21

Értékőr Képzési Program - 1. modul

2019. március 22. 09:00
- 2019. március 23.

Fertőd

LEADER-Turizmus Kislépték Felhívás

2019. március 22. 23:59

Elektronikus felület

22

Értékőr Képzési Program - 1. modul

2019. március 23. 09:00

Fertőd, KSZK

23
24
25
26
27
28

LEADER-Vidék MinőségeVédjegy Felhívás

2019. március 29. 23:59

elektronikus felület

29
30
31

Aktuális programok

2019. március 29. 23:59

LEADER-Vidék MinőségeVédjegy Felhívás

Szakaszzáró nap

2019. április 2. 17:00

LEADER nyertesek szemináriuma

A pályázatok elszámolásának segítésére...

2019. április 5. 09:00
- 2019. április 6.

Értékőr Képzési Program - 2. modul

Esztétikum…Médiák… és Ahol élünk… az Alpokalja-Fertő táj; Térségünkről dióhéjban… a kiadványszerkesztés alapjai, megismerkedés az Adobe InDesign tördelőprogrammal

Hírlevél

Ha elsőként szeretne értesülni legfrisebb híreinkről, iratkozzon fel naprakész hírlevelünkre

Feliratkozás