A hónap kézművese - Ábrahám Renáta, mézeskalács készítő

2018. év áprilisában a hónap kézművesének választottuk Ábrahám Renátát, a Sweets and More Manufactory megálmodóját. Készítettünk vele egy rövid interjút, hogy jobban megismerhessék tevékenységét...

"…mert minden keksznek mondanivalója van…"

1. Honnan indult vállalkozásának ötlete, illetve a mézeskalács készítés iránti érdeklődése?

Hosszú íróasztal mögött töltött évek után választáút elé állított az élet. Nagymamám -Fertőszentmiklós Bokori Bözsije- után kézügyességgel áldott meg a sors. Mindig éreztem, hogy valami olyannal kell foglalkoznom, amihez felhasználhatom ezt az adományt. Mivel a sütés mindig érdekelt, elkezdtem a cukrászat felé kacsingatni és cukrászszakmát szereztem. A torták és sütik még mindig nem elégítették ki alkotó vágyaimat, így a család ötletelése után egyre többet foglalkoztam és kutattam az amerikai royal icing cookie-k /diszített kekszek/ után. Ahogy jobban belemerültem a készítésükbe, tudtam, hogy ez lesz az utam. Az elinduláshoz szükséges tudás megszerzéséhez még jó néhány tanfolyam elvégzése állt előttem, viszont néhány kedves és egyedi termék elkészítése után a pozitív megerősítések egyértelműen a vállalkozás felé irányítottak.

 

2. Milyen termékeket készít? Milyen anyagokat használ fel hozzájuk?

Egyedi és művészi mézeskalácsok és kekszek készítésével és dekorálásával foglalkozom.
Mivel a minőség az alapanyagokkal kezdődik, ezért igyekszem azokat helyi gazdálkodóktól beszerezni. /a mézet, a tojást, a vajat/

 

3.Hogyan fogalmazná meg, hogy mitől/miben mások az Ön által készített sütemények, mint bárki másé?

Minden egyes darab egészen a tészta készítésétől, a dekorálás befejezéséig, szívből, szeretettel készült, egyedi kézimunka.

A klasszikus esküvői, szülinapos, bármilyen esemény megünneplésére szolgáló mézesektől az extravagáns kérésekig minden igyekezetemmel azon vagyok, hogy a megrendelő kívánsága valóra váljon. 

Ha valaki pedig egy igazán egyszeri, egyéni ajándékra vágyik, egy kézzel festett mézes vagy keksz lehet a legjobb megoldás. Névre szólóan, kívánságnak megfelelően, a megajándékozott vágyai szerint valósítom meg a kérést.

Elérhetőségek:
Tel.: +36 20 426 87 96
E-mail: sweetsandmorem@gmail.com
Facebook: Sweets and More Manufactory
Instagram: abrahamrenata

2018. június
HKSzCsPSzoV

Kultúrháló Komplex szakaszzáró nap

2018. június 1. 00:00

Alpokalja-Fertő táj térsége

1
2
3

Porpáczy Turizmus Gyakorlati Nap a Tornácos Házban

2018. június 4. 09:00

Hegykő, Tornácos Ház

Vidék Minősége Védjegy szakaszzáró nap

2018. június 4. 00:00

Alpokalja-Fertő táj térsége

Kultúrháló Kislépték szakaszzáró nap

2018. június 4. 00:00

Alpokalja-Fertő táj térsége

4

Örökségünk Olimpia előkészítése, Őriszentpéter

2018. június 5. 10:00

Őriszentpéter

5
6
7
8

Kápolnák útján

2018. június 9. 08:30

Sopronkövesd-Nagylózs-Röjtökmuzsaj-Lövő-Völcsej-Egyházasfalu-Sopronhorpács-Und-Zsira-Répcevis

9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Védjegy Tanács ülés (július 2-i szakaszzárás előtt)

2018. június 21. 18:30

Hegykő, Tornácos Ház

21

Turizmus Kislépték szakaszzáró nap

2018. június 22. 00:00

Alpokalja-Fertő táj térsége

22
23
24
25

Szakmai látogatásra érkeznek hozzánk a keszthelyi iskola tanárai

2018. június 26. 13:00

Fertőszéplak, egyesületi iroda

26
27
28
29
30

Aktuális programok

2018. június 21. 18:30

Védjegy Tanács ülés (július 2-i szakaszzárás előtt)

Védjegy Tanács ülés

2018. június 22. 00:00

Turizmus Kislépték szakaszzáró nap

Turizmus Kislépték szakaszzáró nap

2018. június 26. 13:00

Szakmai látogatásra érkeznek hozzánk a keszthelyi iskola tanárai

Szakmai látogatásra érkeznek hozzánk a keszthelyi iskola tanárai

Hírlevél

Ha elsőként szeretne értesülni legfrisebb híreinkről, iratkozzon fel naprakész hírlevelünkre

Feliratkozás