A hónap szálláshelye - Tulipános Vendégház (Fertőszentmiklós)

Február elején a Fertőszentmiklóson található Tulipános Vendégháznál jártunk minősíteni. Ábrahám Attiláné Kata fogadott minket. A beszélgetés során interjút készítettünk vele, hogy megismerhessétek új tagunkat.

1.Honnan indult a vállalkozás ötlete? Miért vágtak bele?

Családi vállalkozásunk egy régi elképzelés, egy valóra vált álom. A tulajdonos, a férjem mindig is arról álmodott, hogy egyszer szeretne egy régi parasztházat, egy mesebeli "mézeskalács házat", amit szépítgethet a régmúlt tisztelete, és a fa szeretete jegyében. A régi tulajdonos, a kedves Feri bácsi halála után, úgy döntöttünk, hogy meg szeretnénk menteni a házát, ezért vettük meg. Ezzel egy régi örökségünk, és Feri bácsi emléke is tovább él. 

2.Honnan eredt az elnevezés ötlete?

Eleinte még nem tudtuk, hogy mihez szeretnénk kezdeni az épülettel. Egy erdélyi utazás során döntöttük el, hogy vendégházzá szeretnénk alakítani. Mikor összeültünk a férjemmel alaposabban átgondolni a részleteket, szóba került, hogy mi is legyen a nevünk. Ekkor tévedt rá a tekintetem a kirándulásról haza hozott tulipános gyertyatartónkra. Innen ugrott be az ötlet, hogy Tulipános Vendégházzá kereszteljük az épületet. Mára a gyertyatartón kívül a díszítő motívumokban is visszaköszön a tulipános motívum.

3.Röviden összefoglalná, hogy mit érdemes tudni a vendégházukról? (kapacitás, szolgáltatások stb.)

Az alsó, és az emeleti apartmanok külön bejáratúak. Összesen három szoba, három fürdőszoba van az épületben, és egy nagy (pótágyazható) nappali az emeleten. Mindkét apartmanban teljesen felszerelt konyha és étkező található. Az udvaron kerti asztalok és székek. A 44 mm2-s kerti faházunkban egy különálló apartmant alakítottunk ki, egy mini konyhával és fürdővel. Továbbá a faházban található még egy finn szauna, alatta pedig borospince, amit a vendégházba érkezők igény esetén használhatnak. Az udvaron gyermekjátékok, homokozó, csúszda, kerékpárok, asztalitenisz, függőágy stb., illetve bográcsozási, és grillezési lehetőségek szolgálják a vendégeink pihenését. Az egész területen ingyenes internet használatot, és zárt parkolást teszünk lehetővé az ide érkezőknek.

4.Utolsó kérdésemként válaszolna arra, hogy mitől gondolja különlegesnek az Ön szolgáltatását?

Egy olyan ház létrehozására törekedtünk, amiben a szellemiségét megtartva béke honol, ahol jó lenni, ahol visszatalál a rohanó ember - a búbos kemence melege és egy jó pohár bor mellett - a régmúlt nyugodt értékeihez, embertársaihoz, hogy aztán feltöltekezve újra neki vághasson a mai modern világ zajos forgatagának.

Elérhetőség:

Cím: 9444 Fertőszentmiklós, Kolozsvári út.48.
E-mail: kata@fsztm.hu
Tel.:06 30/399-8311
Honlap: www.falusilovasszallas.hu

2019. július
HKSzCsPSzoV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Aktuális programok

2019. augusztus 5. 09:00
- 2019. augusztus 9.

Citera tábor

Sopronkövesd Községi Önkormányzat szeretettel meghívja 2019.08.05. és 2019.08.09. között tartandó Citera tematikus táborba, mely napközis citera tábor gyerekeknek.

2019. augusztus 20. 14:00

Kékfestés műhelyfoglalkozás

A Friends of Europe Nagycenk Egyesület szeretettel vár kicsiket és nagyokat Kékfestés műhelyfoglalkozására

2019. augusztus 22. 10:00

Táboroztatás, nyári táborok igényfelmérése műhelynap

Répceszemere Községi Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a falu Kultúrházába egy tartalmas műhelynapra. A térség polgármesterei, iskolai intézményvezetők, valamint a jelen lévő érdeklődők közösen megbeszélik a nyári táboroztatásra való igényeket és kidolgoznak egy stratégiát a következő évben megvalósítandó ifjúsági táborokra vonatkozóan.

Hírlevél

Ha elsőként szeretne értesülni legfrisebb híreinkről, iratkozzon fel naprakész hírlevelünkre

Feliratkozás